Häkkerid on üks maailma arengu alustalasid

 



Muidugi häkkimine see on ennekõike filosoofia, maailmavaade, mille põhjal see subkultuur sündis. See on kontrollimatu ja koordineerimata inimeste kogukond, keda ühendavad nende põhimõtted ja vaated mitte ainult IT-maailmas, vaid ka kõigis inimelu tahkudes. Detsentraliseerimine muudab selle filosoofia paljudele atraktiivseks, kui selles subkultuuris oleks selgelt väljendatud hierarhiat, siis ilmneksid varem või hiljem need, kes püüaksid selles süsteemis erinevaid staatusi taotleda ja sellest tulenevalt sisemise vastasseisuni.

Eric S. Raymondi Hacker-HOWTO selgitab ja kirjeldab selle kogukonna põhimõtteid lihtsal ja ligipääsetaval kujul ning võimaldab teil stereotüübid tegelikkusest eraldada. Pean tunnistama, et minu muljed häkkeritest põhinesid üldtunnustatud ja levinud stereotüüpidel. Minu muutunud arvamuse kohaselt on häkkerid nüüd idealistide ja romantikute kogukond, kelle üllastel eesmärkidel on universaalsed võrdsed arenguvõimalused.

Ja ometi on minu arvates kogukonna üks liikumapanevatest mootoritest kõigi osalejate individuaalse ego kogum, mis tähendab, et tunnustamine teiste poolt ja enda motiveerimine saavad olulisteks teguriteks. Mõlemad elemendid põhinevad mingil määral individuaalsel tootlikkusel ja tõhususel mis tahes probleemide lahendamisel, mis tähendab vajadust kajastada nende omandit ühel või teisel määral. Teadmiste tootmisel on eetiliselt oluline kajastada teadmiste allikat või teadmiste tekkimise ahelat, mille põhjal te oma uue teadmise või lahenduse loote.

Võib-olla said neist inimloomuse kahest elemendist - oma ringi tunnustusest ja soovist enda selge jälje jätta - häkkerite subkultuuris endas eraldi häkkerite (häkkerid, punkhäkkerid jne) tekkimise põhjuseks. Nad on avalikkusele paremini nähtavad, nende tegevus on heledam. Tõepoolest, hea klassikalise muusika ja popi valimisel on laia publiku lemmikud alati poplauljad ning klassikaline muusika jääb kitsaks asjaarmastajate ringiks eliidiks.

Ja nagu tavaks, viib väike intellektuaalide rühm maailma edasi, luues uusi ideid, eeldusi innovatsiooniks, võimalusi paljudele inimestele.

Comments

Popular posts from this blog

Arendus- ja ärimudelitest

Erivajadused on erivõimalused

Inimese ja arvuti suhtlus arendab IT valdkonda