Erivajadused on erivõimalused

 

Tehnoloogia ja innovatsioon on erivajadustega inimestele avanud uusi võimalusi. Mis kõige tähtsam, need uued võimalused mitte ainult ei hõlbustanud nende igapäevaelu ja elu korraldamist, vaid pakkusid võimalusi sotsialiseerumiseks, mis on kordades olulisem. Sotsialiseerumise all mõistetakse võimalust arendada isiklikku elu ja tööelu, võimalust olla ametialaselt nõudlik, olenemata asukohast.

Uued tehnoloogiad nagu tehisintellekt (AI), laiendatud reaalsus (XR), robotprotsesside automatiseerimine (RPA) ja asjade internet (IoT) aitavad kõrvaldada aeganõudvad ja praktilised inimfunktsioonid, mis on täpselt paljude nõrgad kohad. Esilekerkivate tehnoloogiate juurutamine võimaldab luua uusi tooteid, mis suudavad tasandada puuetega inimeste töökeskkonna nõrkused, viies need kokku ülejäänud töötajatega.

Liikumishäiretega inimeste jaoks võib XR-tehnoloogia muuta tavapärast töökohal suhtlemist märkimisväärselt ja muuta selle praktiliselt piiramatuks. XR ühendab reaalse ja virtuaalse maailma, kõrvaldab kauguse probleemi, võimaldades piiratud liikumisvõimega töötajatel olla praktiliselt valdkonnas, täita ülesandeid ja tööülesandeid kaugjuhtimisega. XR-rakenduste kõige lootustandvamate näidete hulka kuuluvad Microsofti kaugabi, Vuforia Chalk ja kõik rakendused, mis võimaldavad teil esitada liitreaalsust.

Tänu tehisintellektil põhineva tarkvara kasutamisele ei ole töötaja nägemise ja liikumise halvenemine enam konkurentsi kahjuks, kuna töökohal on saanud võimalikuks töötada hääle abil. Hääle kontrollnimekirju või hääle assistente kasutatakse laialdaselt ülesannete haldamisel, näiteks kontrolliprotseduuride või finantstehingute haldamisel. Tehisintellekti toega rakendusega suhtlemist mõjutavad helikäsud, mitte käed, seega toimub andmete sisestamine hääle abil, muutes töökeskkonna puuetega inimestele mugavaks.

Comments

Popular posts from this blog

Arendus- ja ärimudelitest

Inimese ja arvuti suhtlus arendab IT valdkonda